Urządzenia must have do kawiarni – czym kusić klientów?

Kawiarnie czy cukiernie kuszą klientów słodkościami, ale ich oferta bywa bardzo różna – warto postawić na oryginalne desery, aby przyciągnąć łakomczuchów akurat do siebie. Na rynku gastronomicznym jest wiele urządzeń do wyboru – jak fontanna czekoladowa, gofrownica itd. Poniżej omawiamy wybrane z nich.

Urozmaicone menu kawiarni

Menu każdej kawiarni czy cukierni wygląda podobnie, ale nie musi tak być. Wystarczy wyposażyć lokal w kilka urządzeń, które będą intrygować i zapewnią kulinarne doznania… z wyższej półki. Sprawdzi się w tej roli między innymi fontanna czekoladowa, naleśnikarka, gofrownica, wyciskarka i profesjonalny blender do smoothie czy urządzenie do lodów. Urozmaicona oferta zachęci zarówno małych, jak i większych łakomczuchów, którzy nie mogą oprzeć się słodkościom. Poniżej znajdziesz krótką charakterystykę poszczególnych urządzeń.

Fontanna czekoladowa

Jednym z efektownych urządzeń jest m.in. fontanna czekoladowa, która zrobi wrażenie nie tylko na dzieciach! To świetny pomysł do lokalu – można urządzić w nim urodziny dziecka lub inne przyjęcie, a wtedy fontanna będzie niezwykle efektowna. Warto zainwestować w ten sprzęt gastronomiczny – to świetny i sprawdzony pomysł, który zapewni zadowolenie gości. Fontanna czekoladowa pozwoli przygotować wspaniały deser – do wyboru są różne smaki, tj. czekolada deserowa, biała, mleczna.

Gofrownica

Praktyczny sprzęt gastronomiczny do kawiarni lub cukierni to również gofrownica – można przygotować w niej wytrawne lub słodkie placki. Warto zainwestować w dobrą gofrownicę, czyli zwrócić uwagę m.in. na jej moc, wielkość i kształt gofrów, materiał, z jakiego wykonano płytki, termostat i opcję regulacji temperatury, rodzaj zamykania, a także markę. Kluczowym parametrem jest jednak moc – gofrownice przemysłowe są droższe od modeli do domu, ale mają więcej mocy, solidną budowę i można je intensywnie eksploatować.

Urządzenie do lodów

Domowe lody zawsze przyciągną więcej klientów niż gotowe. Aby uzyskać lody z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków i konserwantów, wystarczy zakupić urządzenie do lodów. Można w nim przygotować także sorbety oraz mrożone jogurty – z różnymi dodatkami będą świetnym deserem. Co więcej, opcjonalnie można wykorzystywać różne rodzaje mleka – nie tylko krowie, ale kozie czy sojowe. Do kawiarni warto wybrać sprzęt o dużej pojemności, łatwy w obsłudze i czyszczeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *